Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@07:47:25 GMT

سینمای حقیقت و فیلم ها واقعی

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۷۴۵۹

سینمای حقیقت و فیلم ها واقعی

"وداع"، "اورست"، "غیرممکن" و" ۱۲۷ ساعت"، چند فیلم تأثیرگذاری است که براساس حقایق و حوادث طبیعی ساخته شده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، طبیعت پیرامون ما، سرشار از حوادث و اتفاقات نادری است که با به چالش کشیدن بشر قدرت انکارناپذیر جهان هستی را به رخ می‌کشد. کارگردانان و فیلمسازان بسیاری هستند که زیرکانه عمق این بلایا را طوری به تصویر می کشند که به عنوان یک اثر ماندگار در تاریخ سینمای جهان معرفی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه به بررسی چند اثر مشهور و موفق در این زمینه می‌پردازیم:

وداع (The Farewell 2019)

مرگ واژه غریبی است که بدون شک بشر از ابتدای هستی با آن رو به رو شد. در عین حال که آشناست تا روزی که تجربه اش نکرده باشیم، نمی‌توانیم دم از درک عمیق این کلمه بزنیم. یک کارگردان دو رگه چنینی- آمریکایی، در سال ۲۰۱۹ فیلمی بر اساس واقعیت زندگی خود ساخت که توانست نظر مثبت منتقدان و مخاطبان را به خود جلب کند. این فیلم داستان پایان عمر مادربزرگی را روایت می‌کند که اطرافیانش با خبر می‌شوند او فقط برای مدت اندکی زنده است. آن‌ها طبق سنن کشور خود (چین) ماجرای بیماری او را از مادربزرگ پنهان می‌کنند و به بهانه برگزاری یک مراسم عروسی قصد جمع کردن اعضا خانواده شأن را دارند. بسیاری از منتقدان معتقدند این فیلمِ موفق یادآور فیلم "مادر" اثر "علی حاتمی" است.

اورست (Everest 2015)

از سالیان دور کوهنوردان بسیاری به قصد فتح قله اورست به این منطقه سفر کرده اند تا نام خود را به عنوان فاتحان این کوه به ثبت برسانند. اورست، در عین شکوهمندی آشنایش یکی از خطرناک‌ترین شگفتی‌های طبیعت است. در سال 1996، چندین کوهنورد به قصد فتح این قله به کمک یک راهنمای تمام وقت راهی این مسیر پر خطر شدند. در تاریخ 10 مه آن سال فاجعه‌ای رخ داد که تبدیل به یکی از غم‌انگیزترین وقایع شد و بیشترین آمار تلفات این کوه در یک روز را به همراه داشت. دو گروه کوهنورد در آن مسیر گرفتار شدند و این حادثه در نهایت ۱۲ کشته در پی داشت. "بالتازار کورماکور" کارگردانی بود که در سال ۲۰۱۵ فیلم موفقی بر اساس این حادثه به تصویر کشید و توانست به خوبی حوادث آن را نشان دهد.

غیرممکن (The Impossible 2012)

"خوان آنتونیو بایونا" کارگردان اسپانیایی در سال ۲۰۱۲ فیلم دیگری از سینمای حقیقت با ساختار بسیار عالی را به تصویر کشید. سال ۲۰۰۴ بشر شاهد یکی از فجایع عظیم طبیعت بود، زلزله‌ای به بزرگی ۹.۳ دهم ریشتر که امواج آن موج‌های عظیم و خروشان نابودگری را ایجاد کرد؛ این زلزله از جزیره سوماترای اندونزی آغاز شد و اثراتش تا سریلانکا، هند، تایلند و حتی سواحل شرقی قاره آفریقا رسید. امواج سهمگینی که هزاران قربانی داشت. سونامی اقیانوس هند یکی از مصیبت‌هایی است که بی شک هر کسی روایاتی تلخ از آن شنیده است. "غیرممکن" داستان خانواده اسپانیایی را روایت می‌کند که در آن حادثه گرفتار شدند و یکدیگر را گم کرده اند.

۱۲۷ ساعت (127 Hours 2011)

در سال 2003 " آرون رالستون" کوهنورد ماهر و عاشق طبیعت تصمیم می‌گیرد آخر هفته خود را بدون اطلاع به بستگان به کوهنوردی در ایالت یوتا بگذراند. او با تمام تجهیزات پیشرفته راهی این سفر می‌شود، جایی که بی شک از سرنوشتی که طبیعت برایش در نظر گرفته غافل است. در ابتدا با موفقیت مسیر خود را طی می‌کند، از دیدن مناظر پیرامون لذت می‌برد، اما هنگام عبور از یک تنگه خطرناک و باریک گرفتار حادثه‌ای پیش بینی نشده می‌شود، سنگ بزرگی روی دستش می‌افتد و قدرت حرکت را از او می‌گیرد. آرون، ساعت‌ها در آن تنگه تنها می‌ماند، رفته رفته توان خود را از دست می‌دهد، اما شدت جراحاتش زمانی شدت می‌یابد که برای رهایی از آن تنگه به ناچار دست سمت راست خود را قطع می‌کند، او در نهایت پس از کیلومترها پیاده روی خودش را نجات می‌دهد." آرون رالستون" پس از اتفاقی که برایش افتاد کتابی به نام" بین یک صخره و جای سخت" را نوشت و در سال ۲۰۱۱ "دنی بویل" کارگران موفق سینمای هالیوود فیلمی جذاب، بر اساس این حادثه و با اقتباس از این کتاب به تصویر کشید.

کد خبر 506895

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فیلم فیلم سینمایی سینما سینمای جهان سینمای حقیقت فیلم های واقعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۷۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت

خانواده‌های شهدا و مجروحان انفجار مهیب بندر بیروت در آستانه چهارمین سالگرد این فاجعه با برگزاری تجمعی از مسئولان لبنانی خواستند وظیفه خود را برای روشن شدن حقیقت این پرونده و نیز حمایت از مجروحان و خانواده‌های قربانیان انجام دهند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با وجود گذشت نزدیک به 4 سال از فاجعه انفجار مهیب بندر بیروت در سایه سیاسی‌کاری و مداخلات بین‌المللی به ویژه غرب و آمریکا این پرونده همچنان بلاتکلیف بوده و تحقیقات دقیقی برای شفاسازی حقیقت انفجار و عاملان آن انجام نشده است، خانواده‌های شهدا و مجروحان انفجار بیروت در اعتراض به بلاتکلیف ماندن این پرونده و سیاسی کاری آن تجمعی برگزار کردند.

«ابراهیم حطیط» سخنگوی خانواده‌های قربانیان انفجار بندر بیروت در این تجمع اعلام کرد که سه ماه به چهارمین سالگرد انفجار بندر بیروت مانده و در حالی که 1350 روز از این جنایت می‌گذرد اما خانواده‌های قربانیان همچنان تحت ظلم قرار دارند و برای رسیدن به حقیقت و عدالت می‌جنگند تا با محاکمه عاملان این جنایت کمی آرام شوند.

وی تاکید کرد که در حالی که 4 سال از این فاجعه می‌گذرد اما مجروحان و آوارگان و همه کسانی که از این انفجار آسیب دیدند در سایه عدم توجه دولت و عدم هیچ‌گونه تضمین اجتماعی درگیر رنج و دردهای زیادی هستند و در شرایطی که برخی از مجروحان همچنان به مداوای دائمی نیاز دارند اما از دسترسی به هرگونه امکاناتی برای کاهش کاهش درد و رنج خود محروم هستند. ما از ابتدا به عنوان خانواده‌های شهدای انفجار بندر بیروت مسئولیت پیگیری پرونده این انفجار را بر عهده گرفتیم و همواره تحت ظلم بوده‌ایم.

شهدای انفجار بیروت در این تجمع خواستار رسیدگی به پرونده انفجار و شفاف سازی حقیقت شدند و از مسئولان لبنانی خواستند که به وظیفه خود در روشن کردن حقیقت و حمایت از قربانیان فاجعه انفجار بیروت و خانواده‌های شهدا عمل کنند.

وزیر دفاع اسبق لبنان: اسرائیل عامل انفجار بندر بیروت بودانتقاد تند خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت از مانع‌تراشی‌های حزب سمیر جعجع در روند تحقیقاتهشدار درباره تلاش غرب برای تکرار نمایشنامه دادگاه «رفیق حریری» در پرونده انفجار بیروت

به گزارش تسنیم، پرونده انفجار بیروت همانند دیگر پرونده‌های جنایی لبنان که اسیر سیاسی‌کاری طرف‌های ذینفع بین‌المللی همچون آمریکا و غرب شده، بعد از گذشت 4 سال همچنان بلاتکلیف بوده و حقیقت آن روشن نشده است.

در دوره ابتدایی این انفجار مهیب، محور آمریکایی و برخی چهره‌های وابسته داخلی آن در لبنان تلاش کردند از پرونده انفجار بیروت برای ضربه زدن به مقاومت و خلع سلاح آن استفاده کنند و با طرح اتهاماتی مضحک مدعی شدند که حزب الله عامل انفجار بندر بیروت است. جریان غربگرای 14 مارس و در راس آنها افرادی همچون «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی از بازیگردانان اصلی این نمایش بودند اما بعد از ناکامی در پیشبرد اهداف خود، پرونده انفجار بیروت را به سمت و سوی دیگری بردند و متاسفانه دستگاه قضایی لبنان نیز با آنها همکاری کرد.

مداخله مستقیم طرف‌های خارجی و بین المللی در جریان تحقیقات مربوط به این انفجار از همان ابتدا آغاز شد و در راس آنها آمریکا سعی داشت این پرونده را نیز همانند پرونده ترور «رفیق حریری» نخست وزیر فقید لبنان در فوریه 2005 بین المللی کند؛ پرونده‌ای که بعد از گذشت 19 سال هرگز حقیقت آن فاش نشد و با دستگیری و مجازات افرادی که هیچ نقشی در این جنایت نداشتند مختومه گشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فیلم| یک یوتیوبر از حقیقت وحشتناک صهیونیست‌ها پرده برداشت
  • انتخابات دور دوم مجلس در زنجان چالش بین فضاسازی و حقیقت
  • بسیج سازندگی؛ نهالی روییده از بطن حقیقت انقلاب اسلامی
  • مهمترین کار معلم تبیین حقیقت در کنار علم و دانایی است
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • سقوط مرگبار یک طبیعت‌گرد از ارتفاعات جنگل ابر
  • فیروزآباد با ۱۰۴ میلی متر پیشتاز بارندگی اخیر فارس
  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • شهیدان در حقیقت شناسنامه واقعی ملت ایران هستند/ هر کس در جبهه می‌جنگید عباس انقلاب بود
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق (ع)