Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@03:04:02 GMT

جای خالی مانورهای پشت میزی در مازندران

تاریخ انتشار: ۵ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۵۳۶۶۶

جای خالی مانورهای پشت میزی در مازندران

از آن جایی که استان مازندران به لحاظ برخورداری از عوارض جغرافیایی، کوهستان و دریا از استان های حادثه خیز به شمار می رود به طوری که در طی سال با مجموعه ای از حوادث طبیعی نظیر زلزله، سیل، آتش سوزی جنگل و حوادث گمشدگی در جنگل، غرق شدگی در سواحل طولانی و همچنین سوانح متعدد جاده ای مواجه است ، برگزاری مانورهای پشت میزی و مانورهای واقعی همواره مورد تاکید کارشناسان و متخصصان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان حوزه حوادث طبیعی می گویند: اینکه فقط در مناسبت های خاصی با هدف قدرت نمایی و صرفا با انجام یک فعالیت آموزشی بدون خروجی تحت عنوان مانور زلزله  سیل و یا آتش سوزی برگزار شود،در واقع نوعی رفع تکلیف اداری محسوب می شود.

کارشناس ارشد زلزله از موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به خبرنگار ایرنا، نبود مانور واقعی آموزشی را حلقه مفقوده در مدیریت بحران کشور دانست و گفت: بیشتر مانورها در استان های کشور به ویژه استان مازندران که با همه بلایای طبیعی مواجه است، سمبلیک و جنبه قدرت نمایی و یا بهتر است بگویم رفع تکلیف است.

دکتر بهزاد پورمحمد افزود: در مانورهای واقعی توان دستگاه های اجرایی با واقعیت های موجود منطبق می شود و در نتیجه شناسایی ضعف و قدرت ها خروجی مانور می شود.

وی با اشاره به این که برخی از دستگاه های اجرایی در زمان بلایای طبییعی وارد عمل می شوند و برخی از نهادها نیز به صورت تخصصی وظیفه پیشگیری و آمادگی را نسبت به حوادث دارند، توضیح داد: سازمان نظام مهندسی ساختمان در کنار دستگاه های اجرایی دولتی نظیر راه و شهر سازی  باید به مقوله مقاوم سازی و چگونگی اجرای طرح ها منطبق با طرح تفصیلی شهری مانورهای پشت میزی را انجام بدهند.

این کارشناس ارشد بلایای طبیعی که معاون مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز است ،بیان داشت: برای رسیدن به هم افزایی و هماهنگی دقیق تر بین دستگاه ها در زمان بروز حوادث و بحران ها، تقویت مانورهای پشت میزی در هر یک از دستگاه ها گام مهمی در امداد و نجات است.

پورمحمد ادامه داد:  برای رسیدن به یک کار علمی و تخصصی در حوزه امداد و نجات ابتدا باید بحران ها شناسایی و احصا شوند.
وی گفت: مانورهای پشت میزی به مراتب کم هزینه و اثرگذارتر از مانورهای عملیاتی هستند و بدون هیچ گونه نیازسنجی مشخص از قبل، بیشتر شبیه نمایش بوده تا اینکه یک مانور در معنای واقعی کلمه باشند.
به گفته وی  پس از برگزاری مانورهای پشت میزی در هر یک از دستگاه ها، گام بعدی برگزاری مانورهای پشت میزی در کارگروه امداد و نجات است تا همه دستگاه ها نسبت به ضعف و نیازهای خود آشنایی پیدا کنند.

وی به زلزله بم و کرمانشاه اشاره کرد و گفت:  هنگام وقوع حادثه یا بحران، بارها مشاهده شده که نبود چنین بررسی و نیازسنجی هایی، دستگاه های امدادرسان را دچار بلاتکلیفی کرده است.
وی تصریح کرد: پس از انجام مانورهای پشت میزی است که می توان برای اجرای مانورهای عملیاتی واقعی هزینه کرد و به معنای واقعی به تمرین درست امدادرسانی پرداخت.

معاون مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به وجود گسل زلزله در کمربند شمالی استان مازندران و تجربه بروز زلزله بالای ۶ رشتری طی سالهای ۱۳۳۶ و ۱۳۸۳  در استان اشاره کرد و گفت: حادثه سیلاب و آش سوزی در جنگل های هیرکانی نیز همواره به عنوان بلایای طبیعی این استان شمالی را تهدید می کند که نیاز به برگزاری مانورهای واقعی است.

پورمحمد برگزاری مانور واقعی را همانند یادگیری زبان خارجی انگلیسی منوط به زمان خاصی ندانست و بر تداوم و استمرار آن طی سال تاکید کرد و گفت: مانورها اگر همانند حوادث طبیعی شبیه سازی و یا نزدیک به ان باشند، می تواند ضعف و قدرت‌ها را شناسایی کرد و در نتیجه مدیریت بحران نیز به درستی شکل می گیرد.

مانورهای بلایای طبیعی  در مازندران سمبلیک است

عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با اظهار این که در کشورهای پیشرفته برای برگزاری یک مانور مانند زلزله حتی شهر را تعطیل می کنند، گفت: این که آموزش و پرورش مانور ساده و صوری را در مدرسه برگزار کند، واقعی نبوده و خروجی مناسبی در تمرین نیروهای امداد و نجات و محک تجهیزات و امکانات نیست.

حسین نعمتیان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در سناریو مانور واقعی همه نیروهای انسانی ، امکانات و تجهیزات تحت بررسی قرار می گیرد و مدیریت بحران ضعف ها و قوت ها را به درستی شناسایی می کند.

وی با اعلام این که بررسی ها نشان داده است که مانورپشت میزی برای بسیاری از دستگاه های اجرایی یک امر ضروری است، بیان داشت: نظام مهندسی ساختمان مازندران همواره با برگزاری دوره های آموزشی بین ۳۶هزار عضو این سازمان نسبت به اهمیت رعایت مقررات ملی ساختمان با هدف ایمنی سازی مقابل حوادث طبیعی به این امر توجه دارد.

نعمتیان تصریح کرد: رعایت مقرات ۲۲گانه در ساخت وساز ، اجرای دقیق منطبق با طرح جامع و تفصیلی شهری در طراحی ، نظارت و اجرا و تهیه مصالح استاندارد  از وظایف سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است.

وی گفت: گزارش های رسمی کارشناسان از دلایل تخریب و تلفات انسانی و ضررهای مالی در زلزله های ۲۰ سال اخیر در کشور نشان داده است سازه هایی که با نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان ساخته شده است بسیار مقاوم تر هستند.

نایب رئیس دوم سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران ادامه داد: در ۲ سال اخیر مشکل ریزش دیوار در زلزله  با اجرای وال پست ( نگهدارنده دیوار ) حل شده است.

وی توضیح داد: بررسی ها نشان داده است که در زمان وقوع زلزله سازه ها سالم اما دیوارها فرو می ریزد، برهمین اساس طرح وال پست راهکار مناسبی برای مقاوم سازی دیوارها در حال اجرا است.

در تقویم جمهوری اسلامی ایران  پنجم دی به عنوان روز ایمنی در برابر زلزله و کاهش بلایای طبیعی نامگذاری شده است.

برچسب‌ها سیلاب حوادث و سوانح مازندران زلزله

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیلاب حوادث و سوانح مازندران زلزله سیلاب حوادث و سوانح مازندران زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۵۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث ۶ دستگاه پل عابر پیاده در محور‌های پرتردد مازندران

حسن جهانیان مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: به منظور کاهش فوتی‌ها و جلوگیری از مرگ و میر عابرین حاشیه جاده‌های پر تردد استان در سال گذشته شش پل عابر پیاده با بهره گیری از توان بخش خصوصی درمحور‌های مختلف پر حادثه استان احداث گردید.

او افزود: محور‌های ارتباطی مناطق اسبوکلا، انجیل نسام، خزرشهر، پلور، عالیواک، دلاورکلا) از جمله محور‌هایی بوده که پل عابر پیاده در آنها احداث گردید.

جهانیان گفت: مقرر است به زودی نیز با بهره گیری از توان بخش خصوصی تعداد ۸ پل عابر پیاده دیگر در نقاط مختلف پر حادثه استان از جمله منطقه درزی کلا آمل- بابل، منظریه محور هراز، جمشید آباد و قاسم آباد در محور سوادکوه و محور‌های ساری – قائمشهر و کمربندی چالوس احداث گردد.

او افزود: احداث پل‌های عابر پیاده در راستای کاهش فوتی‌های ناشی از تصادفات و اجرای برنامه‌های ایمن سازی عبورومرور عرضی عابرین پیاده ودانش آموزان درنقاط حادثه خیز و به تقاضای مسئولان استانی و شهرستانی استان وشورا‌های اسلامی روستا‌ها صورت می‌گیرد.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای مازندران گفت: در ساخت پل‌های عابر پیاده استان از مشارکت بخش خصوصی نیز استفاده می‌شود که این مشارکت با انعقاد قرارداد‌های بلندمدت به‌صورت قرارداد BOT ساخت، بهره برداری و واگذاری) انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل
  • اشتیاق بانوان مازندرانی از شکوفه‌های نارنج / جای خالی مدیریت بر ماندگاری یک سنت دیرینه
  • حفاظت و حراست از اراضی ملی اولویت دستگاه‌های متولی باشد
  • کشف و توقیف چوب جنگلی قاچاق در آمل
  • آماده باش دستگاه‌های اجرایی البرز با اعلام هشدار هواشناسی
  • تصادف در جاده اردبیل _ سرچم / ۲ فوتی و ۸ مصدوم
  • احداث ۶ دستگاه پل عابر پیاده در محور‌های پرتردد مازندران
  • توقیف خودروی حامل چوب قاچاق در سوادکوه
  • تلاش ۲۴ ساعته سازمان خدمات موتوری اصفهان در حوادث شهری
  • رفع تصرف ۴۶۰۰ هکتار از اراضی ملی سیستان و بلوچستان